Van pechvogel naar geluksvogel

Heb jij vaak pech? En wil je dat vanaf nu graag anders zien? Wil jij controle over jouw geluk hebben? Wat als ik je nu zeg dat het mogelijk is! Geloof je dat? Als je tot nu toe vooral narigheid hebt aangetrokken, begrijp ik dat je hier sceptisch tegenover staat. Maar echt, het is een kwestie van de juiste mindset creëren. Dat begint met de wil om de huidige situatie te veranderen. Daarbij komt dat het noodzakelijk is om eigen verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie te nemen. Alleen dan kun je namelijk de controle terugpakken en jouw leven zo vorm te geven, zodat je meer en meer geluk zult ervaren.

Zodra je hebt besloten om te veranderen – van pechvogel naar geluksvogel – word jezelf dan bewust van jouw gedrag. Waar kijk je naar? Waar luister je naar? Wat gaat er om in jouw gedachten? Hoe communiceer je verbaal en non-verbaal?

Tijdens het veranderingsproces doorloop je verschillende stappen:

  1. Onbewust Incompetent

  2. Bewust Incompetent

  3. Bewust Competent

  4. Onbewust Competent

Voordat je in de gaten hebt dat je een bepaalde vaardigheid mist, ben je onbewust incompetent. Wanneer je merkt dat je iets niet kunt en je besluit er iets aan te doen, ben je bewust incompetent. Zodra je de gewenste vaardigheid onder de knie krijgt, maar het nog niet vanzelf gaat (omdat het jouw bewuste aandacht vraagt), ben je bewust competent. Wanneer je eindelijk na veel repeteren de vaardigheid zo beheerst dat je er niet meer bij na hoeft te denken (Het gaat automatisch.), ben je onbewust competent.

In de regel duurt het 30 dagen om een gedragsverandering te doorlopen van stap 1 tot stap 4.

Een belangrijke stap is ook weten welk Enneagram type je bent, want elk persoonlijkheidstype heeft een belangrijke valkuil die mensen over het hoofd zien en die pech oplevert. Gelukkig is er ook een geheim wapen wat je een geluksvogel maakt. Kortom, ga vandaag nog met jezelf aan de slag en maak jezelf een geluksvogel. Een goede eerste stap is om telefonisch contact op te nemen zodat wij samen kunnen onderzoeken waar je het meeste kan groeien.

De auteur, Tatiana van Gaasbeek, heeft haar eigen website op: Mindtrain en je kan haar natuurlijk direct bereiken via NLP Master Coach.

comments powered by Disqus
NLP Master Coach BV

eMail: joost@tiouw.com

Postbus 134
1230AC LOOSDRECHT
Over ons

Zoek op de website..