Enneagram Type 7 - de Levensgenieter

De naam zegt het al: Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - is een echte levensgenieter. Iemand die vaak lacht en behoorlijk druk is met leuke dingen doen. Als hij hoort dat vrienden ergens iets organiseren, dan is Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - eigenlijk meteen al bang om het te missen. Hij zal er dan ook veel aan doen om toch langs te kunnen komen. Vandaar dat de agenda van Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - vaak overvol staat.

Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - lijkt soms wel een jong aapje dat met veel plezier door de jungle slingert. Maar schijn bedriegt. Ons aapje heeft als het ware een onzichtbare radar ingebouwd waarmee hij kan zien waar de tijgers en de leeuwen zich bevinden in de jungle. Terwijl het dus lijkt alsof hij vrij en vrolijk door de jungle slingert, probeert het aapje eigenlijk vooral weg te blijven bij dreigend gevaar. Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - heeft namelijk een vermijdende persoonlijkheid.

Dus waar Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - zegt geen problemen te hebben of zelfs maar te kennen, is het feitelijk meer het weglopen voor problemen en het ontkennen van problemen. Daarnaast is Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - goed in staat om geweldige plannen uit te denken. Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - vindt deze plannen dan zo mooi dat hij vol verve deze plannen gaat verkopen aan omstanders. Omstanders die de ingewikkelde plannen eigenlijk niet begrijpen, maar toch gegrepen worden door het enthousiasme van Enneagram Type 7 - de Levensgenieter. En dat terwijl Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - zelf heimelijk sterk kan twijfelen aan de haalbaarheid van zijn plannen.

Enneagram Type 7 - de Levensgenieter en fantasie

Het is daarom van belang voor Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - om stevig met beide voeten in de realiteit te staan. Daarvoor kunnen ze goed wat realisme van Enneagram Type 5 - de Analist - lenen. Pas wanneer zij realistisch en eerlijk omgaan met zowel hun plannen als hun problemen, dan zal Enneagram Type 7 - de Levensgenieter - groeien. Niet alleen leveren realistische plannen minder problemen op, maar is de snelste manier om problemen op te lossen, ze daadkrachtig aanpakken. Niet ervoor weglopen, hoe leuk het ook lijkt.

Wil je thuis uitgebreid alles over het Enneagram leren, schaf dan het Enneagram Thuis Studiepakket aan via het onderstaande formulier:

Omdat het Neurogram verreweg de beste versie van het Enneagram is, is het beste boek over het Enneagram: "Het Neurogram: je persoonlijkheid neurologisch verklaard met het Enneagram". Normaal gesproken is het tarief voor dit boek 16,25 in de boekwinkel.

De beste DVD over het Enneagram is "De Essentie van het Enneagram" DVD set. Dit is een driedubbel DVD met zes uur lang alle informatie over het Enneagram die er is. Je leert er alles. Van je eigen persoonlijkheid ontdekken, het Enneagram type van andere mensen vaststellen, zowel in het geheim als openlijk, goed leren omgaan met jezelf als met anderen en leren hoe je aan de hand van iemands Enneagramtype iemand het beste kan beinvloeden. In de boekwinkel is "De Essentie van het Enneagram" DVD set aan te schaffen voor 97,- euro.

Totaal niet essentieel is "De Enneagram Show" DVD. Dit is een 90 minuten durende opname van mijn theatershow over het Enneagram. Niet essentieel, maar je leert er wel veel van. Vooral omdat je van elk type iemand uit het publiek op het podium ziet komen en dan ziet hoe zij of hij reageert op de vragen om iemands Enneagram type te bepalen. Normaal is het tarief voor de Enneagram Show DVD 25,- euro.

comments powered by Disqus
NLP Master Coach BV

eMail: joost@tiouw.com

Postbus 134
1230AC LOOSDRECHT
Over ons

Zoek op de website..