Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar

En zo komen we bij het einde van de serie korte schetsen van de verschillende Enneagram Types. Iedereen die gereageerd heeft per email, Facebook of telefonisch om te melden dat hij of zij zich herkende in een van de types, hartelijk dank. Reacties worden altijd zeer gewaardeerd. Uiteraard kan je blijven emailen, Facebooken of bellen op 0909-0126.

Mocht je tot nu toe in veel van de Enneagram Types wel iets zien , dan is de kans groot dat jouw Enneagram Type, Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - is. Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - ziet namelijk de waarde van een ieders standpunt zeer goed in. Dus wanneer hij de verschillende types voorbij ziet komen dan herkent hij zich daar vaak in..

Toch is Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - een geheel eigen type en geen samensmelten van. Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - ziet het liefst dat iedereen vrienden met elkaar is. Hij kan echt niet tegen ruzies. Wanneer deze ruzies tussen kennissen of vrienden van Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - plaatsvinden, dan zal hij zich ook zeker inspannen om beide partijen weer op een lijn te krijgen.


Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar en de ander

Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - is een doener die van uitstellen houdt. Hij heeft de neiging om dingen pas op het allerlaatste moment te doen. Gelukkig is Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - wel in staat om dan heel veel energie vrij te maken zodat het toch nog op tijd af komt.

Doordat Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - zo goed de waarde van iemand anders standpunt inziet, dreigt het gevaar dat Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - als het ware de agenda van de ander overneemt. Daarom is het verstandig voor Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - om telkens wanneer hij enthousiast wordt voor nieuwe plannen, zich goed af te vragen: "Is dit wat ik werkelijk wil, of neem ik het enthousiasme van iemand anders over?"

Tenslotte is Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - de echte helper van het Enneagram. Geen ander type, en zeker niet Enneagram Type 2 - de Helper - zelf, is zo onbaatzuchtig. Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - staat bijna altijd voor de ander klaar en is ook vaak diegene die na een ongeluk toesnelt om te helpen.

Het wordt dus hoog tijd voor Enneagram Type 9 - de Bemiddelaar - om eens aan zichzelf te denken. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met coaching. Dat kan door of af te spreken bij de NLP Master Coach in zijn of haar praktijk of voor een telefonisch consult via 0909-0126. Dus, kijk op www.nlpmastercoach.nl welke coaches online zijn en maak een afspraak of bel ze direct.

comments powered by Disqus
NLP Master Coach BV

eMail: joost@tiouw.com

Postbus 134
1230AC LOOSDRECHT
Over ons

Zoek op de website..